01. 06. 2023

Přehled dopravních opatření spojených s Českým během žen Ostrava

Český běh žen je městský silniční závod pro ženy a dívky všeho věku a výkonnosti. Letošní 11. ročník se uskuteční v sobotu 3. 6. 2023. Běží se na tratích centrem našeho jedinečného industriálního města Ostravy. Celkově běžkyně vyrazí na tratě jsou dlouhé 2,5 km, 5 km a 10 km.

k délce tratí ovlivňují i život nezávodníků, tak abychom chod města ovlivnili minimálně, tak v řádcích níže naleznete výčet dopravních omezení spojených s závodem.

 

Ulice K Šalomounu – bude průjezdná kyvadlovým způsobem

Ulice Na Karolíně – v křížení s ulicí K Šalamounu bude dopravně omezena pouze v okamžiku průběhu závodnic.

Ulice Žofínská – bude jednosměrná pouze pro výjezd směrem na ulici Na Karolíně. Ze strany ulice 28. října bude také jednosměrná pro vjezd do oblasti. Vjezd také křižuje trasu závodu, kdy v době běhu závodnic průjezd bude řízen na povolení pořadatelské služby.

Ulice 28. října – na úrovní ulice Žofinské křižují závodnice ulici 28. října. V době běhu závodnic bude průjezd řízen na povolení pořadatelské služby.

Pěší zóna centrum – po ulici 28. října v pěší zóně dále závodnice pokračují na ul. PuchmajerovaZámecká a následně ulicí Poštovní. Pohyb po pěší zóně bude nebude zásadně omezen, pouze zde bude vytvořen koridor pro běžkyně.

Ulice Dvořákova – na úrovní ulice Poštovní křižují závodnice ulici Dvořákovu. V době běhu závodnic bude průjezd řízen na povolení pořadatelské služby. 

Ulice Matiční - V době běhu závodnic bude uzavřena.

Ulice Přívozská, Dr. Šmerala, Sokolská třída při křížení s ulici Matiční bude v době běhu závodnic průjezd řízen na povolení.

Z ulice Hrabákova bude výjezd možný pouze směrem na ulici Kratochvílovu.

Cyklostezku v centru nebude možné využít od Hradní lávky až po Novou Radnici.

Stejně tak nebude možno využít cyklostezku na pravém břehu Ostravice od mostu na Gagarinovo nám. až po most na Kamenci.

Běžecké tratě naleznete zde >

 

Omlouváme se za komplikace spojené s Českým během žen Ostrava a pevně věříme, že společně vše zvládneme s úsměvem.